A masszázs 2008 óta az életem része. Először a yumeiho technikát sajátítottam el, majd fokozatosan mélyedtem el a hagyományos japán módszerek világában. Végül négy éves képzés után a Nemzetközi Shiatsu iskolában, shiatsu-gyógyász és do-in gyakorlatvezető lettem.

A shiatsu képzés 4 modulja igen széleskörű volt, alapvető ismereteket tartalmazva a makrobiotikus táplákozás, funkcionális anatómia valamint a kranioszakrális és oszteopátiás módszerek alkalmazásáról a shiatsu keretein belül.

A keleti mozgáskultúrával és a Zen filozófiájával tizenéves koromban találkoztam először és teljesen lenyűgözött. A több mint 5 éves Shotokan Karate edzések alkalmával megtapasztaltam, ahogy egy tökéletesen funkcionáló test hogyan képes védelmezni, energiát adni, lenyugtatni az elmét és támogatni az egészséges működést.

Azonban megtapasztaltam és láttam azt is, hogyan alakulnak ki sérülések a folyamatos, túlzott igénybevételtől, és a rossz testi és lelki megszokásoktól.

Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy segítsek másoknak is elérni és fenntartani egy egészségesen működő testet.

Kezdetekben a kezeléseim hangsúlya főleg a test struktúrájára, az izmok, ízületek szintjére fókuszált. Az évek múlásával azonban világossá vált számomra, hogy a problémákat nem elég az adott területre koncentráltan kezelni, hanem a testet egy egészként működő egységnek kell tekinteni. Ezért váltottam a kezeléseimben egy integrált látásmódra, ahol a test olyan finomabb szintjeivel is dolgozom, mint a faszcia (kötőszövet), meridiánok és energiacsatornák.

Kezeléseim az intuíciómra és a tapasztalataimra hagyatkozva alapvetően a zenshiatsu irányzatot követik. Ezért nincs két ugyanolyan kezelés. A kezelés az itt és mostról szól, az egyéni állapot figyelembevételével.

Tiszteletben tartom a kompetencia határokat, nem szeretem keverni a különböző irányzatokat semmilyen téren.

Értékelések a kezeléseimről